AB ülkeleri Ukrayna'ya ilave askeri yardımda anlaştı

AB ülkeleri Ukrayna'ya ilave askeri yardımda anlaştı

Avrupa Birliği ülkeleri Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'ya 500 milyon euroluk askeri ek yardımda anlaştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali nedeniyle Avrupa Birliği, Ukrayna'ya 500 milyon euroluk askeri ek yardımda anlaşma sağladı.

Avrupa Birliği Konseyinden yapılan açıklamada, AB yardımının Ukrayna ordusunun ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunmasında imkan ve direncini, ayrıca Rusya'nın saldırısına karşı sivil halkın korunmasını destekleyeceği belirtildi.

TOTAL YARDIM 2 MİLYAR EUROYA ULAŞTI

Son yardımla birlikte AB'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarının toplamı 2 milyar euroya ulaştı.AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptığı açıklamada, "Bu destek Ukrayna'nın kendisini savunmasında Avrupa'nın çabalarının yalnızca bir bölümüdür. AB ve üye ülkeler desteğe devam etmekte kararlıdır. Savaşın başından beri yardım ediyoruz, savaş bitene kadar yardımı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

AB'nin askeri yardımları silah ve malzemenin yanı sıra koruyucu ekipman, ilk yardım kitleri ve yakıt gibi kalemleri içeriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN