ABD basınından çarpıcı iddia: ‘Yeşil’ fonlar savunma sanayiine gidecek

ABD basınından çarpıcı iddia: ‘Yeşil’ fonlar savunma sanayiine gidecek

Son yıllarda artan yeşil enerjiye geçişe yönelik yatırım ve çalışmalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle beraber kesintiye uğradı. Enerji krizine giren dünyada birçok ülke projeleri ertelerken, ABD medyasında çıkan bir haberde, Almanya’da yeşil enerji için ayrılan fonların savunma sanayisinde kullanılacağı belirtildi.

Bloomberg'de yayınlanan bir habere göre Almanya, savunma şirketlerinin ek üretim tesisleri kurmasına yardımcı olmak için kömürle çalışan elektrik santrallerinin aşamalı olarak kaldırılmasına yönelik yeşil enerjiye geçiş fonlarını kullanabilir.

2024’E KADAR UZATILDI

Habere göre, olası plan Berlin'deki hükümet ile Alman eyaletlerindeki yetkililer arasında görüşülüyor. Hareket, üreticilerin daha fazla silah ve mühimmat üretmesine ve aynı zamanda kömürden geçişte en çok etkilenen alanlarda istihdam yaratılmasına izin verecek.

Devam eden enerji krizi, Almanya'yı geçen yıl çok sayıda kömür santralini yeniden faaliyete geçirmeye sevk etti. Hükümet ayrıca mevcut tesislerin işletimini Mart 2024'ün sonuna kadar uzattı.

‘SADECE İKİ GÜNLÜK CEPHANE VAR’

Bununla birlikte, çok sayıda rapora göre, Kiev'e yardım etme ve Alman ordusunun savaşa hazırlıklı olmasını sağlama çabaları, cephane ve ekipman kıtlığı nedeniyle engelleniyor. Business Insider, ekim ayında savunma sanayii ve parlamento kaynaklarının ordunun yalnızca bir veya iki günlük savaş için yeterli cephaneye sahip olduğunu söylediğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN