ABD, Çin’le gerginliği tırmandırmamak için füze testini erteledi

ABD, Çin’le gerginliği tırmandırmamak için füze testini erteledi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyareti Çin ve ABD arasındaki tansiyonu yükseltmişti. ABD gerginliği tırmandırmamak için füze testini ertelediğini duyurdu.

ABD'li yetkililer bugün yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin, Çin ordusu Tayvan yakınlarında bir güç gösterisine girerken Pekin ile gerginliğin tırmanmasını önlemek için “Air Force Minuteman III” kıtalararası balistik füzesinin rutin testinin ertelediğini bildirdi.

Wall Street Journal’ın bir ABD savunma yetkilisine dayandırdığı haberinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Çin ile ilişkileri daha da alevlendirmekten kaçınmak için erteleme emri verdiğini yazdı.

ABD Hava Kuvvetleri’nin Kaliforniya’daki Vanderberg Hava Üssü’nde bu hafta içinde kıtalararası füze denemesi yapması bekleniyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN