ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ilk kez Rusya'ya gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ilk kez Rusya'ya gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya Devlet Başkanı Putin ve meslektaşı Lavrov ile görüşmek üzere ilk kez Rusya'ya gidiyor.

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, Pompeo'nun, Putin ve Lavrov ile bir araya gelmek için 14 Mayıs'ta Rusya'nın Soçi kentini ziyaret edeceği kaydedildi. Soçi'de gerçekleşecek görüşmelerde, tarafların ikili ilişkilerindeki ve uluslararası meselelerdeki anlaşmazlıklarını ele alacağı belirtildi.

İŞ ADAMLARI İLE BİR ARAYA GELECEK

Pompeo'nun Soçi'den önceyse 13 Mayıs'ta başkent Moskova'ya giderek burada ABD'li diplomat ve iş insanlarıyla bir araya gelmesi de bekleniyor.

Yazılı açıklamaya göre ABD Dışişleri Bakanı'nın planlarında, İkinci Dünya Savaşı'nda ölen Sovyet askerlerinin anısına Kremlin duvarlarının hemen dışına yapılan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakmak da var.

Pompeo'nun Soçi ziyareti, Rusya ile ABD arasındaki iplerin, ikili ilişkilerdeki sorunların yanı sıra Beyaz Saray'ın Venezüella ve İran politikaları yüzünden de oldukça gergin olduğu bir döneme denk gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN