ABD Dışişleri Bakanlığından BM'ye Doğu Türkistan uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığından BM'ye Doğu Türkistan uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, BM'nin Çin'in Sincan bölgesine yapacağı ziyaretin endişe verici olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlığın BM'ye Çin'in Sincan bölgesine yapılacak ziyaret konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı. 

Ortagus'un açıklamaları şu şekilde;

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, BM Genel Sekreteri Gurterres'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Terörle Mücadele Ofisi Genel Sekreteri Genel Sekreteri Vladimir Voronkov'un Çin'in Sincan bölgesine yapacağı ziyaret hakkında endişelerini BM Genel Sekreteri António Guterres'e iletti.

MÜSLÜMANLARA BASKI

Bakan Yardımcsı Yardımcısı, böyle bir ziyaretin Sincan'da Uygurlara, etnik Kazaklara, Kırgızlara ve diğer Müslümanlara yönelik yürütülen benzeri görülmemiş baskı kampanyası nedeniyle son derece uygunsuz olduğunu belirtti. Bakan Yardımcısı, Pekin’in Uygurlara ve diğer Müslümanlara yönelik baskıcı kampanyasını meşru bir terörle mücadele çabası olarak göstermeye devam ettiğini ve BM’nin en üst düzey terörle mücadele görevlisinin BM’nin terörle mücadele ve insan haklarına itibarını ve güvenilirliğinden taviz verdiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN