ABD Dışişleri'nden harekat iddiası: Erdoğan, Trump'tan askeri yardım istedi

ABD Dışişleri'nden harekat iddiası: Erdoğan, Trump'tan askeri yardım istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "ABD, Suriye'de Türk-Kürt çatışmasını durdurmak için elinden gelenin en iyisini yapacak" açıklamasını yaptı. Yetkili, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat öncesinde Trump'tan askeri yardım istediğini öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yetkili, "ABD, Suriye'de Türk-Kürt çatışmasını durdurmak için elinden gelenin en iyisini yapacak" ifadelerini kullanarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat öncesinde Trump'tan askeri yardım istediğini öne sürdü.

"Trump, ABD'li diplomatlardan Türkiye ve Kürtler arasındaki ateşkes için arabulucu olmalarını istedi" diyen yetkili, "Trump, Suriye'de ateşkes için ortak bir zemin bulmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Yetkili, "Türkiye ile DSG arasındaki ateşkesin önünü açabilecek ortak noktalar bulmaya çalışıyoruz" diye ekledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN