ABD, El Kaide lideri Matar'ı öldürdüğünü duyurdu

ABD, El Kaide lideri Matar'ı öldürdüğünü duyurdu

ABD, Suriye'nin kuzey batısında gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısıyla El Kaide liderlerinden Abdülhamid El Matar' öldürdüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Sözcüsü Suriye’nin kuzeybatısına insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda, El Kaide’nin liderlerinden Abdülhamid El Matar’ı öldürdüğünü açıkladı. Sözcü, saldırıyla birlikte sivil kaybın yaşanmadığını söyledi.

Sözcü, terör örgütü El Kaide'nin ABD ve partnerleri için küresel bir tehlike arz ettiğini de belirtti. Sözcü, Suriye'yi, El Kaide'nin "güç toplamak ve yeni saldırılar planlamak için geri çekildiği bir sığınak" olarak da niteledi.

El Matar’ın ölümüyle sonuçlanan bu son saldırının, Suriye’de başını ABD’nin çektiği IŞİD karşıtı koalisyonun hava üssüne yönelik iki gün önce düzenlenen saldırının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN