ABD, Florence Kasırgası'nı bekliyor: 2 milyon kişinin acil tahliyesi istendi

ABD, Florence Kasırgası'nı bekliyor: 2 milyon kişinin acil tahliyesi istendi

ABD’nin kıyı eyaletlerinde etkili olması beklenen Florence Kasırgası, hızını artırarak karaya doğru ilerliyor. Birçok eyalette 2 milyondan fazla kişinin acil tahliyesi istendi. Okullar ise salı gününden itibaren kapatılacak.

ABD’nin Güney Carolina, Virginia, Kuzey Carolina, Florida ve Atlanta gibi kıyı eyaletlerinde etkili olması beklenen Florence Kasırgası hızını artırarak karaya doğru ilerliyor.

Güney Carolina, eyaletinde 1 milyon kişi için tahliye kararı verildi. Kasırgadan etkilenen ilçelerde su taşkınlarının olabileceği endişesiyle, okulların salı günü itibarıyla kapatılacağı duyuruldu. Eyalette olağanüstü hal ilan edilirken, vatandaşlar marketleri boşaltarak yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Yetkililer, bazı bölgelerde enerji hatlarında oluşan hasar nedeniyle ve tedbir amaçlı olası yangınlara karşı bazı iş yeri ve mahallelerde elektriklerin kesildiğini açıkladı.

18-09/11/d9abf713-13ab-4c36-b33c-7dffa6ebfb27.jpg

1 MİLYON KİŞİNİN ACİL TAHLİYESİ İSTENDİ

Güney Carolina Valisi Henry McMaster, Florence kasırgası öncesinde tüm Güney Carolina kıyı şeridi için zorunlu tahliye kararı verildiğini bildirdi. "Halkın hayatlarıyla kumar oynamayacağız” diyen McMaster herkesin emirlere uyması çağrısında bulunarak, kıyı bölgelerinden bir milyon kişinin acil tahliyesini istedi.

Vali Henry McMaster, “Bu tahliye emrinin bazı insanlar için sakıncalı olacağını biliyoruz, ama Güney Carolina’da hayatları riske atmak istemiyoruz” dedi. McMaster, Florence kasırgasından etkilenen bölgelerde okulların tatil edileceğini ve devlet görevlileri tahliyeye işlemlerine yardımcı olacağını söyledi.

SAATTE 140 KM HIZLA İLERLİYOR

Ulusal Kasırga Merkezi, Kuzey ve Güney Carolina’nın, Florence kasırgasının 3. kategoride olduğunu ve saatte 140 km hızla ilerlediğini duyurdu.

Florida’nın Miami kenti, Güney Carolina, Virginia Kuzey Carolina ve Atlanta gibi kıyı eyaletlerinde yaklaşık iki milyondan fazla kişinin zorunlu tahliyesi istenildi. Eyaletlerde ulusal muhafız birlikleri, afat güçleri ve acil servis ekiplerinin hazır bekletildiği belirtildi.

Ulusal Kasırga Merkezine göre kasırganın Çarşamba gece saatlerinde ABD’nin sahil kısmındaki eyaletleri vurması bekleniyor, vatandaşlardan dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

GÜNEY CAROLINA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN