ABD halkının yarısı İran ile savaş bekliyor

ABD halkının yarısı İran ile savaş bekliyor

Yapılan araştırmalara göre ABD halkının yarısının İran ile birkaç yıl içerisinde bir savaş çıkmasını muhtemel görüyor.

Euronews'te yer alan habere göre; Washington-Tahran ilişkileri giderek gerilirken Amerikan halkının yarısı "önümüzdeki birkaç sene içinde" Amerika Birleşik Devletleri’nin İran ile savaşa gireceğine inanıyor. Reuters/Ipsos’un Mayıs ayında yaptığı kamuoyu araştırması Amerikalı yetişkinlerinin yüzde 51’inin ABD’nin bir kaç sene içinde İran ile savaşa gireceğini düşündüğünü ortaya çıkardı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında bu oran yüzde 43 idi.

HALK DAHA ENDİŞELİ

İran’ın ABD için güvenlik tehdidi olması konusunda Amerikalılar geçtiğimiz seneye göre daha fazla endişeli. Ancak az bir kısmı İran ordusuna önleyici saldırı düzenlenmesine destek veriyor. İran’ın Amerikan askeri güçlerine saldırması durumunda ise halkın yüzde 80’i ABD’nin buna askeri cevap vermesini istiyor.,

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’a karşı politikasını giderek sertleştirmesiyle iki ülke arasındaki gerilim yükseliyor. Trump’ın İran’ın ihraç ettiği petrole yaptırım getirmesi ve 2015 yılında varılan nükleer anlaşmadan çekilmesi gerilimi iyice tırmandırdı.

İRAN'I DESTEKLEYEN ABD'Lİ ORANI YÜZDE 39

Reuters/Ipsos tarafından 17-20 Mayıs tarihlerinde bin 7 yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen online anket ABD halkının İran’a bakışına ışık tutuyor. Buna göre ankete katılanların yüzde 49’u Trump’ın İran politikasını onaylamıyor. Halkın yüzde 31’i ABD Başkanı’nın İran politikasına şiddetle karşı çıkarken yüzde 39’u ise destek veriyor.

Ankete katılanların yüzde 53’ü İran’ı ya “ciddi” ya da “eli kulağında” bir tehdit olarak görüyor. Haziran 2018’deki benzer araştırmaya göre bu oran yüzde 46 idi. Buna rağmen Amerikalıların yüzde 60’ı ABD’nin İran’a önleyici bir saldırı düzenlemesine karşı çıkarken yüzde 12’si ABD’nin ilk saldırıyı gerçekleştirmesine destek veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN