ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı! Yüzbinlerce Afgan Türkiye'ye planlı getirilmiş

ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı! Yüzbinlerce Afgan Türkiye'ye planlı getirilmiş

İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın tutanaklarını yayınladı. Tutanaklarda, Türkiye ile ABD'nin Afganların Türkiye'ye girmesi için anlaştıkları görülüyor. Eski AK Partili milletvekili Turhan Çömez de belgeleri incelediğini söyledi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Mehmet Tolga Akalın, AK Parti ile ABD arasında yapılan Afganların Türkiye'de geçici koruma altına alınacağının anlaşmasını ortaya çıkardı.

Akalın, sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye dair "Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinin yapmış olduğu bir telekonferansın tutanakları; AKP/Erdoğan ile ABD arasında ABD’ye hizmet etmiş Afganların Türkiye’de geçici koruma altına alınacağına dair bir anlaşma yapıldığını kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Akalın'ı yayınladığı belgelerde, ABD'li üst düzey yetkililerin konuya ilişkin yaptığı konuşmalara yer verilirken, "Türkiye'ye varan Afganların zaten olduğunu" ve Afganistan'dan Türkiye'ye gelecek olan Afganlara da Türkiye hükümeti ya da BMMYK tarafından koruma sağlanacaktır denildiği görülüyor.

İşte Akalın'ın yayınladığı belge:

23.jpg

İngiltere'de doktorluk yapan eski AK Partili milletvekili Turhan Çömez de belgeleri incelediğini söyledi. Çömez, "Artık zerre kadar kuşkum yok ki, Türkiye’ye gelen, Afganlılar: ABD ile birlikte çalışmış askerler, Ve ABD'nin planı çerçevesinde, Türkiye’ye geldiler" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN