ABD, İsrail'e 680 milyon dolarlık silah satışına hazırlanıyor

ABD, İsrail'e 680 milyon dolarlık silah satışına hazırlanıyor

ABD yönetimi, İsrail’e 680 milyon dolarlık yeni bir silah satışı onayını, İsrail-Lübnan ateşkesinin ardından kritik bir dönemde vermeye hazırlanıyor. Biden, görevinden ayrılmadan önce İsrail için son kozunu oynayarak, hazırlık içinde olduğu silah ticareti ile tepkilere yol açtı.

ABD, İsrail’e yönelik 680 milyon dolarlık yeni bir silah satışını onaylamak için son aşamaya geldi. Financial Times’ın Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Joe Biden yönetimi, İsrail’e 680 milyon dolarlık silah satışını onaylamak üzere. Bu satış, binlerce müşterek doğrudan saldırı mühimmatı (JDAMs) kiti ve yüzlerce küçük çaplı bomba takviyesini kapsıyor. Geçtiğimiz aylarda da İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışı onaylanmıştı.

İSRAİL’E YENİ SİLAH SATIŞI: 680 MİLYON DOLARLIK ONAY

ABD, İsrail’e yönelik yeni silah satışına onay vermek için hazırlıklarını sürdürüyor. Satış, 680 milyon dolar değerinde binlerce JDAMs kiti ve küçük çaplı bombalar içeriyor. Kongre’ye resmi bildirim yapılmadan önce, ABD’li yetkililer satışın ayrıntılarını paylaştı. Bu satış, İsrail-Lübnan ateşkesinin hemen ardından gerçekleşecek. Ancak, ABD’li yetkililer satış süreciyle ateşkes arasında herhangi bir bağlantı olmadığını vurguladı.

AĞUSTOS’TAKİ BÜYÜK PAKETİN ARDINDAN YENİ BİR SATIŞ

ABD, Ağustos ayında İsrail’e 20 milyar dolarlık dev bir silah satışına onay vermişti. Bu satışta, 50 adet F-15IA savaş uçağı, 25 adet F-15I savaş uçağı modernizasyon kiti ve yüzlerce tank ve top mühimmatı yer alıyordu. Şimdi ise, 680 milyon dolarlık yeni bir satış paketi, ABD’nin İsrail’e yönelik silah satışındaki büyüklüğü bir kez daha gözler önüne seriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, silah satışının İsrail-Lübnan ateşkesi için bir "şart" olarak görüldüğünü belirtti. Biden’ın silah satışına yeşil ışık yakmasının ardından İsrail’in ateşkese imza attığı iddia ediliyor. Ancak, ABD’li yetkililer bu bağlantıyı reddederek, silah satış süreci ile ateşkes arasında herhangi bir ilişki olmadığını açıkladı.

ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail’e yapılacak silah satışlarının engellenmesi için üç ayrı tasarı sundu ancak bu tasarılar kabul edilmedi. Sanders, satışların İsrail’in Gazze’deki eylemleriyle bağlantılı olarak engellenmesi gerektiğini savunmuştu.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN