ABD: Kaşıkçı konusunda hassasız

ABD: Kaşıkçı konusunda hassasız

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı David Hale, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı karşısında ABD'nin tutumunu, "Bu süreçte bazı vizelerin iptal edilmesi ve Magnitsky Yasası altında yaptırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek gibi güçlü adımlar atıyoruz. Fakat daha fazlası yapılmalı" sözleriyle değerlendirdi.

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsünün düzenlediği panelde konuşan Hale, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine değindi.

ABD'nin sürecin takipçisi olduğunu kaydeden Hale, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun önceki sözlerine atıfta bulunarak "Washington'ın bu konuda hassas" olduğunu söyledi.

'DAHA FAZLASI YAPILMALI'

Hale, "Suudiler tarafından, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını ve faillerin sorumlu tutulmasını istedik. Şu ana kadar bazı olumlu adımlar gördük fakat daha fazlası yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Riyad yönetiminin bazı kişilerle ilgili yaptığı işlemleri hatırlatan Hale, "Bu süreçte bazı (Suudi yetkililerin) vizelerin iptal edilmesi ve Magnitsky Yasası altında yaptırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek gibi güçlü adımlar atıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Hale ayrıca, hem Kaşıkçı'nın katillerinin sorumlu tutulabilmesi hem de ABD ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik iş birliğinin devamının mümkün olduğuna inandıklarını dile getirdi.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN