ABD polisi siyahi bir genci kırmızı ışıkta geçti diye dövdü

ABD polisi siyahi bir 
genci kırmızı ışıkta
geçti diye dövdü

ABD polisinin siyahilere uyguladığı şiddet kaldığı yerden sürüyor. Bu kez California'da otobüse yetişmek isteyen bir siyahi kırmızı ışıkta karşıya geçtiği için tam 9 polis tarafından dövüle dövüle gözaltına alındı.

ABD'nin California eyaletine bağlı Stockton kentinde otobüse yetişmek için kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen bir genç tam dokuz polis tarafından dövülerek ve yerlerde sürüklenerek kelepçelendikten sonra gözaltına alındı.

O anlar olaya tepki gösteren bir kişi tarafından görüntülenerek internet paylaşım sitelerinde yayınlandı.
Görüntülerde bir polisin kaldırıma oturttuğu siyah bir gence elindeki tahta copla defalarca vurduğu ve gencin acıyla yüzünü tuttuğu görülüyor.

Kısa bir süre sonra olay yerine birkaç polis aracı geliyor ve araçlardan inen sekiz polis, dokuzuncuyla birlikte genci yere fırlatıp sürükledikten sonra kelepçelemeyi başarıyor!

Görüntülerde ayrıca dokuz polisin kimliği ve yaşı belirtilmeyen siyahi genci sırf kırmızı ışıkta yürüyerek karşıdan karşıya geçtiği gerekçesiyle kelepçelemeye çalıştığı sırada çevrede toplanan kalabalığın polise tepki gösterdiği görülüyor.

Bu arada kalabalığın "O bir çocuk. Sizin derdiniz ne Bırakın onu. O sadece bir çocuk" diye bağırdığı duyuluyor.

İnternet paylaşım sitelerine yüklenen görüntülerin altında ise, çocuğun tek suçunun yolun karşısındaki otobüse yetişmek için kırmızı ışıkta koşmak olduğu belirtiliyor.

Yazıda ayrıca çocuğun tam otobüse yaklaştığı sırada bir polis tarafından çevrilip zorla kelepçelenmek istendiği anlatılıyor.

İşte o anlar:

ABD/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN