ABD polisinden ilginç duyuru: Havalar aşırı sıcak, suç işlemeyi erteleyin

ABD polisinden ilginç duyuru: Havalar aşırı sıcak, suç işlemeyi erteleyin

ABD'nin Massachusetts eyaleti polisi ilginç bir paylaşımla suç işlemek isteyenlere "Havalar aşırı sıcak, suç işlemeyi erteleyin" çağrısında bulundu.

ABD'nin Massachusetts eyaletine bağlı Braintree şehri polisinden suç işleyecek olanlara garip bir çağrı geldi. Yapılan paylaşımda "Havalar aşırı sıcak, suç işlemeyi erteleyin" denildi. 

Euronews'te yer alan habere göre; ABD’nin Massachusetts eyaletine bağlı Braintree Polisi, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle bir çağrıda bulunarak, "Aşırı sıcaklarda suç işlemek çok tehlikeli. Havalar serinlediğinde tekrar görüşürüz." mesajını paylaştı.

Resmi Facebook hesabında paylaştığı uyarı mesajında Braintree Polisi "Aşırı sıcaklarda suç işlemek çok tehlikeli. Evinizde kalın klimayı açın, Strangers Things dizisinin üçüncü sezonunu izleyin, FaceApp ile oynayın, bodrum katınızda karate yapın." diyerek suç işleme düşüncesinde olanlara bunu ertelemeleri çağrısında bulundu.

19-07/22/47.JPG

CNN'e konuşan polis departmanı yetkilileri, sosyal medya hesaplarının çalınmadığını ve uyarının kendilerinden geldiğini doğruladı. Ancak söz konusu Facebook paylaşımı daha sonra kaldırıldı.

Geçtiğimiz cuma günü Illinois eyaletindeki Park Forest Polisi de buna benzer bir açıklama yapmış ve 'canı sıkıldığı için suç işleyenlere evde kalmaları çağrısında' bulunmuştu. Daha sonra sosyal medyada paylaştıkları bir mesajda, "Polis memuru Justin Malachowski, bugün suç işleme isteklerini iptal eden herkese teşekkür ediyor. Sizlerin sayesinden kesinti olmadan aldığı dondurmayı bitirme imkanı buldu” ifadeleri yer alıyordu.

19-07/22/74.JPG
ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna doğru tehlikeli seviyeye yükseleceği uyarısında bulunmuştu.

Sıcaklar ABD genelinde 150 milyon kişinin hayatını olumsuz etkiliyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN