ABD, Rakka'daki petrol bölgesi 'Cezra'ya geri döndü

ABD, Rakka'daki petrol bölgesi 'Cezra'ya geri döndü

ABD, Rakka'da bulunan petrol bölgesi Cezra'ya geri döndü. Irak'tan gönderilen askerler, yoğun güvenlik önlemleri altında Cezra'ya konuşlandı. Bölgede 30 civarında ABD askerinin olduğu belirtilirken, üssün çevresine yerleştirilen ABD'li güçler zaman zaman devriye de attı.

Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgelerden çekilen ABD ordusu, geçen sene Rakka batısında kurduğu Cezra üssüne geri döndü.

Cezra'ya dün akşam saatlerinde bir grup asker gönderildiği ortaya çıktı. Irak'tan gönderilen askerler, havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri altında Cezra bölgesine ulaşarak petrol bölgesinde konuşlandı. Bölgede 30 civarında ABD askerinin olduğu öğrenilirken, üssün çevresinde ABD askerleri zaman zaman devriye turları attı.

TRUMP'TAN PETROL AÇIKLAMASI

Rakka'ya 4 kilometre yakınlıkta bulunan Cezra bölgesinin çevresinde petrol kuyuları bulunuyor.

Suriye'de 400 civarında askeri bulunan ABD, Suriye kuzeyinde petrol bölgeleri olan Deyrizor, Rakka, Kamışlı, Derbesiye, Rimelan, Çılağa, Derik ve Haseke kırsalında petrol bölgelerinde askerlerini bulunduruyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN