ABD Temsilciler Meclisi'nden azil sürecini başlatan tasarıya onay

ABD Temsilciler Meclisi'nden azil sürecini başlatan tasarıya onay

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ın azil sürecini başlatan tasarıyı onayladı. Tasarıya 232 kişi evet, 192 kişi de hayır oyu verdi. Tasarının onaylanmasının ardından Trump'tan da ilk tepki geldi. Twitter'dan açıklama yapan Trump 'ABD tarihindeki en büyük cadı avı' yorumunu yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturmasını ilk kez oyladı. Tasarı, ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi, azil soruşturması sürecini resmen başlatan tasarıyı onayladı.

Azil süreci kapsamındaki ilk oylamasını yapan ABD Temsilciler Meclisi'nin onayladığı tasarı, sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceğine ilişkin kuralları içerirken Trump'ın azledilmesi konusunda oylama yapılmadı.

İKİ DEMORATTAN TASARIYA RET 

Tasarı 192'ye karşı 232 oyla kabul edilirken, 2 Demokrat Parti temsilcisi de ret oyu kullandı. Tasarının kabul edilmemesi yönünde oy kullanan Demokratların New Jersey temsilcisi Jeff Van Drew ve Minnesota temsilcisi Collin Peterson olduğu belirtildi.

TRUMP'TAN İLK TEPKİ

Tasarının onaylanmasının ardından Trump'tan da ilk tepki geldi. Twitter'dan açıklama yapan Trump ''ABD tarihindeki en büyük cadı avı'' yorumunu yaptı.

19-10/31/trump.jpg

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresi'ndeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açmasına neden olmuştu.

Trump, Zelenskiy'den 2020 Başkanlık seçimleri için Demokratların güçlü aday adaylarından olan Joe Biden'ın oğlunu soruşturmasını istemişti. Trump ise görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN