ABD'de bir siyahi daha polis tarafından vurularak öldürüldü

ABD'de bir siyahi daha polis tarafından vurularak öldürüldü

ABD'de iki gün arayla polis tarafından öldürülen siyahilerin protestoları sürerken bir yeni haber de California'dan geldi. 30'lu yaşlarında olan bir siyahi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Polis Şefi Jeff Davis, San Diego yakınlarındaki El Cajon'da polis tarafından vurulan 30'lu yaşlardaki siyahinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Davis, bir ihbarı değerlendiren ve El Cajon'daki bir alışveriş merkezinin yakınlarına gelen iki polisin henüz kimliği açıklanmayan siyah gencin cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açtıklarını söyledi. Nesnenin ne olduğunu açıklamayan ancak silah olmadığını belirten Davis, polislerden birinin şok tabancasıyla genci kontrol altına almaya çalışırken başarısız olduğunu, diğer bir memurun ise gence birkaç kez kurşun sıktığını belirtti. 

Polis, olay anını gösteren bir video yayınladı. Yakınlardaki bir restoranda çalışan bir kişinin çektiği görüntülerde söz konusu kişinin iki eliyle tuttuğu nesneyi güvenlik güçlerine çevirdiği görülüyor. El Cajon'daki polisler yaka kamerası kullanmadıkları için bölgedeki bir görgü tanığının telefonu ile çektiği görüntüler kullanıldı. 

KARDEŞİ POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Polislerin, siyah gencin kız kardeşinin yaptığı aramaya yanıt olarak bölgeye gittiği belirtildi. Kız kardeş, kardeşinin kendini kaybettiğini, tuhaf davranışlarda bulunduğunu, trafikte tek başına yürümeye çalıştığını belirterek polisten yardım istedi. 

Facebook'ta yayınlanan başka bir görüntüde ise vurulan gencin kız kardeşi olduğu belirtilen bir kadın harap olmuş halde açıklama yaparken görülüyor. Kadın videoda polislere hitaben, "Akli dengesi yerinde olmayan kardeşime yardım etmesi için sizi çağırmıştım, sizse onu vurup öldürdünüz. Neden, neden, neden? Onu sadece şoklayamazmıydınız?" şeklinde feryat ederken görülüyor. 

16-09/28/sis.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN