ABD'de konut fiyatları 10 yılın en sert düşüşünü yaşadı

ABD'de konut fiyatları 10 yılın en sert düşüşünü yaşadı

ABD’de konut fiyatları Temmuz ayında aylık bazda %0,6 oranında düştü. %0,6’lık azalma, 2012 yılı sonrası en sert aylık azalma olarak kayıtlara geçti. Konut fiyatları en son pandemi başında %0,3'lük azalma yaşamıştı.

ABD’de konut fiyatlarındaki artış yılın ilk çeyreğinde %19,4’e kadar yükseldi. İkinci çeyrekte %16,3’e gerileyen fiyat artış hızı, Temmuz’da %13,9’a indi.

Pandemi döneminde artan konut talebinin son aylarda azalmasının en önemli nedeni enflasyon olurken faizlerdeki artış da Temmuz ayındaki aylık düşüşte oldukça etkili oldu.

41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon hanehalkının gelirini azaltırken fiyatlardaki artış da alım isteğini düşürüyor. Öte yandan geçen hafta yıllık %6 üzerine çıkan konut faizlerindeki yükseliş Temmuz ayındaki %0,6 oranındaki daralmada etkili oldu.

Fed’in bu yıl faiz oranlarında agresif davranmasıyla ülkede piyasa faizlerinde de hızlı yükselişler yaşanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN