ABD'de polisler gözaltına aldıkları kadını arabada kelepçeleyip, tren rayına park etti

ABD'de polisler 20 yaşındaki Maria Rios-Gonzalez isimli kadını gözaltına alıp, polis arabasına kelepçeledi. Polisler, içerisinde kadının olduğu devriye arabasını tren raylarına park etti. Devriye arabasına trenin çarpması sonucu genç kadın ağır yaralandı.

SELMAN CÖMERT

Colorado Soruşturma Bürosu'na göre (CSB), bir Platteville polis memuru, bir silahın da çekildiği iddia edilen yol verme kavgası nedeniyle Weld County’de Maria Rios-Gonzalez'i durdurdu. Daha sonra olay yerine gelen Fort Lupton’dan iki polis memuru, şüpheliyi Platteville memurunun demiryolu rayları üzerine park edilen arabasının arkasına yerleştirdi.

Üç memur Rios-Gonzalez'in kamyonetini aradığı sırada kornasını çalan bir tren, şüpheli kadının içinde bulunduğu polis arabasına çarptı.

Olay sırasında polisler ve Rios-Gonzalez arasında videoya yansıyan konuşmalar şu şekilde:

Rios-Gonzalez: “Neler oluyor? Neden tutukluyum?”

Polis memuru 1: “Birazdan her şeyi açıklayacağız. … Bir saniye içinde söyle.”

Rios-Gonzalez: “Kafam çok karışık. Cep telefonumu alabilir miyim lütfen?"

Polis memuru 1: “Oturun. Senin için cep telefonunu alacağım. Otur."

Polis memuru 2: “Arabanı hareket ettir! Geride kal!"

Polis memuru 1: “Lupton 346, devriye arabasına tren çarptı. Sevk, Lupton 346, tıbbi acil durum. Şüpheli, trenin çarptığı araçtaydı.”

CSB, Rios-Gonzalez'in kaburgasında çok sayıda, göğüs kemiğinde de bir kırık tespit edildiğini, kazanın genç kadının vücudunda “ciddi yaralanmalara" neden olduğunu söyledi.

18.jpg

Kazadan bir hafta sonra sosyal medyada viral olan tren kazasının 8 dakikalık videosu, 9News’den Jeremy Jojola tarafından paylaşılmıştı. 8 dakikalık videonun, birden fazla açıdan kaydedilen 21 saatlik kaza kayıtlarının polis tarafından düzenlenerek elde edildiği belirtildi.

19.jpg

Denver Post’a konuşan Rios-Gonzalez'in avukatı Paul Wilkinson, Platteville polis memurunun tren rayları dışında herhangi bir yere park etmesi durumunda böyle bir kazanın olmayacağını söyledi. Avukat, “Kim tren rayına arabasını park eder ki? Böyle bir şey yapmaları inanılmaz” dedi.

20.jpg

Platteville polis şefi Carl Dwyer, olaya karışan polis memurunun soruşturma devam ederken idari izne ayrıldığını bildirmişti.