ABD'de sel felaketi: En az 7 kişi öldü

ABD'de sel felaketi: En az 7 kişi öldü

New York kenti ve New Jersey eyaletinde Ida Kasırgası'nın getirdiği sel felaketinde en az 7 kişi hayatını kaybetti, 9 ev yıkıldı. Kentlerde acil durum ilan edildi.

ABD'de Louisiana eyaletinde büyük hasara yol açan Ida Kasırgası, bu kez de ülkenin doğusunda şiddetli yağışa yol açtı. Kasırganın etkili olduğu New York kenti ve New Jersey eyaletinde acil durum ilan edildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

New York'ta şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde metro istasyonları, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Hayatın durma noktasına geldiği New York’ta polis tarafından yapılan açıklamada, en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, meydana gelen şiddetli yağışları "tarihi bir hava olayı" olarak nitelendirerek halkı güvenli yerlerde kalmaları konusunda uyardı.

9 EV YIKILDI

New Jersey eyaletindeki Passaic kentinin Belediye Başkanı Hector Lora ise yaptığı açıklamada, sel sularına kapılan 70 yaşındaki bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Hortum meydana gelen Mullica Hill'de 9 ev yıkılırken, Newark Liberty Havalimanı’nda gece saatlerinde su baskını nedeniyle tüm uçuşlar askıya alındı. Havalimanından daha sonra yapılan açıklamada, uçuşların sınırlı olarak yeniden başlatıldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN