ABD'deki sel felaketinden korkunç görüntüler! Acil durum ilan edildi

ABD'nin New York kentinde yaşam durma noktasına geldi. Ida Fırtınası nedeniyle sel felaketinde New York'ta 7, New Jersey'de ise 1 kişi yaşamını yitirdi. Şehirde OHAL ilan edilirken, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde metro istasyonlarının sular altında kaldığı görüldü.

ABD'yi vuran Tropikal Ida Fırtınası hayatı felç etti. New York ve New Jersey'de can kayıpları olurken, kuvvetli sağanak yağış nedeniyle iki şehirde OHAL ilan edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yollar, evler ve metro istasyonu sular altında kaldığı görüldü.

FIRTINADA 9 EVİ YIKTI

New Jersey Belediye Başkanı Hector Lora, Passaic kentinde bir kişinin boğularak hayatını kaybettiği açıkladı. Mullica Hill kentinde de 9 evin fırtına nedeniyle yıkıldığını duyurdu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, "Bu gece kent genelindeki rekor düzeydeki yağmur, şiddetli sel ve yollarda oluşan tehlikeli koşullar nedeniyle tarihi bir hava olayı ile karşı karşıyayız" dedi.

"SOKAK VE METROLARDAN UZAK DURUN"

De Blasio, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda insanları sokaklardan ve metrolardan uzak durmaya çağırdı.
Lora da New Jersey'in kuzeyinde kalan bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan etti. Polis, New Jersey'nin Kearny kentindeki postane binasının da çatısının çöktüğünü, o sırada içeride insanların olduğunu aktardı.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Amerikan Ulusal Hava Durumu Bürosu, New York'ta bulunan Central Park'ta bir saat içinde 8 cm yağmur düştüğünü belirtti New York metrosu büyük ölçüde kapatıldı. Birçok tren seferi durdurulurken, New York ve New Jersey'de uçuşlar askıya alındı.

Öte yandan New York'ta acil olmayan tüm araçlar için seyahat yasağı çıkarıldı. Kategori 4 olarak belirlenen Ida Kasırgası nedeniyle Louisiana'da yüz binlerce ev elektriksiz kalırken, kasırganın ardılları ülkenin doğusuna doğru ilerlediği belirtildi.

EN AZ 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hayatın durma noktasına geldiği New York'ta polis tarafından yapılan açıklamada, en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, meydana gelen şiddetli yağışları "tarihi bir hava olayı" olarak nitelendirerek halkı güvenli yerlerde kalmaları konusunda uyardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir