ABD: Türkiye’de HDP'li vekillere gözaltılarla ilgili derin bir kaygı duyuyoruz

ABD: Türkiye’de HDP'li vekillere gözaltılarla ilgili derin bir kaygı duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınması ve bir kısmının tutuklanmasıyla ilgili olarak ’derin bir kaygı’ duyulduğunu belirtti.

HDP’ye yönelik operasyonu değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, “ABD, Türk hükümetinin Meclis’in HDP eş genel başkanları da dahil olmak üzere muhalif üyelerine yönelik operasyonu ve internet üzerindeki kısıtlamaları karşısında derin bir kaygı duyuyor” dedi.

GÜNDÜZ TWEET ATILMIŞTI

HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiği bir mesaj yayımlandı.

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tom Malinowski'nin İngilizce attığı tweet'in Türkçe tercümesi yer aldı.

ABD Büyükelçiliği'nin tweet'inde şöyle denilmişti:

"Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer mv’leri tutuklayıp, internete erişimi engellemesi dost&müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti."

HDP milletvekillerine yönelik operasyon kapsamında aralarında eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN