ABD'den Körfez'de yeni hamle: F-22 Raptor uçakları Katar'da

ABD'den Körfez'de yeni hamle: F-22 Raptor uçakları Katar'da

ABD, İran ile nükleer krizin ardından Körfez ülkesi Katar'daki askeri üssüne F-22 Raptor tipi savaş uçakları konuşlandırdı.

İran'la Amerika Birleşik Devletleri hattında gerilim tırmanmaya devam ederken, ABD, Körfez ülkesi Katar'daki askeri üssüne F-22 Raptor tipi savaş uçakları konuşlandırdı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçakların, Amerikan güçlerinin ve CENTCOM'un sorumluluğundaki bölgelerde çıkarlarının korunması amacıyla konuşlandırıldığı belirtildi.

ÜSSE KONUŞLANDIRDI

Ayrıca açıklamada, F-22 Raptor tipi savaş uçaklarının ilk defa olmak üzere perşembe günü Katar'daki el Udeyd Hava Üssü'ne gönderildiği kaydedildi.

Ancak kaç adet savaş uçağı gönderildiğiyle ilgili ayrıntı verilmedi. Amerika Birleşik Devletleri'nin el Udeyd Hava Üssü'nde 13 bin civarında askeri personeli bulunuyor. Washington bu üssü, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede kullanıyor.

İRAN-ABD GERİLİMİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 20 Haziran'da Umman Körfezi'ne kıyısında "İran hava sahasını ihlal ettiği" iddiasıyla ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi insansız hava aracının karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü duyurmuştu.

CENTCOM ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü doğrulamış, ancak söz konusu hava aracının uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü bildirmişti.

Tahran ile Washington arasındaki gerginlik, Umman Körfezi'nde Japonya ve Norveç'e ait iki tankere yönelik saldırı nedeniyle daha da artarken ABD yönetimi saldırılarla ilgili İran'ı suçlamış, Tahran ise suçlamaları reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN