ABD'den Polonya'ya 288 milyon dolarlık yardım

ABD'den Polonya'ya 288 milyon dolarlık yardım

ABD, Polonya’ya caydırıcılık ve savunma kapasitesini güçlendirmesi amacıyla 288,6 milyon dolarlık yardım yapacağını bildirdi. Bu sayede ülke, Ukrayna'ya yaptığı silah ve teçhizat yardımı sebebiyle envanterinde oluşan açığı kapatacak.

ABD Kongresi, Yabancı Askeri Finansman Programı çerçevesinde Polonya’ya 288.6 milyon dolarlık fon ödenmesi kararı aldı. ABD’nin Varşova Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Polonya’nın devam eden Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’ya “olağanüstü” destek sağladığı belirtilerek, sağlanacak yeni fonun Polonya’nın Ukrayna’ya kendi envanterinden sağladığı teçhizatın yeniden tedarik edilmesi sürecini hızlandıracağı ifade edildi.

Ukrayna’dan sonra Polonya’nın ABD’nin sağladığı yabancı askeri yardımın en büyük alıcılarından olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu fon ile Polonya’nın artmakta olan Rusya tehdidi karşısında caydırıcılık ve savunma kapasitesini güçlendirmesinin de hedeflendiği belirtildi.

POLONYA ENVANTERİNDE OLUŞAN AÇIĞI KAPATACAK

Polonya, ABD’de üretilen silah ve savunma ekipmanlarının satın alınması, savunma hizmetleri ve askeri eğitim alımı koşuluyla diğer ülkelere verilen yabancı askeri finansman sayesinde aralarında tankların da bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmatı Ukrayna’ya temin etmesiyle kendi envanterinde oluşan açığı kapatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN