ABD'den savaşın seyrini değiştirecek adım: Ukrayna'ya Beyaz Saray'ı koruyan sistem

ABD'den savaşın seyrini değiştirecek adım: Ukrayna'ya Beyaz Saray'ı koruyan sistem

Almanya'da devam eden G-7 zirvesinde Rusya'ya karşı adımlar belirlenirken Ukrayna'ya yönelik de taahhütler netleşmeye başladı. ABD savaşın seyrini değiştirecek bir adım atıyor. Zirvede, ABD Başkanı Joe Biden'ın 700 milyon değerinde hava savunma sistemlerinin olduğu askeri yardım paketi açıklaması bekleniyor. Söz konusu savunma sisteminin Norveç tarafından üretilen ve Beyaz Saray ile ABD Kongre binasını koruyan uçak savar sistemi NASAMS olduğunu belirtiyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde beşinci aya girilirken G7 Zirvesi'nde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ukrayna'ya yeni silah yardım paketi konusunda, Batılı liderlerin ise Kiev'e verilen desteğin "uzun vadeli" olacağı yönünde taahhütte bulunması bekleniyor.

Dünyanın en büyük yedi ekonomisinin bir araya geldiği ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in de videokonferans yöntemi ile bir konuşma yapacağı zirvede, ABD Başkanı Joe Biden'ın 700 milyon değerinde yeni bir askeri yardım paketi açıklaması ve bu çerçevede Ukrayna'ya gelişmiş bir orta ve uzun menzilli karadan havaya füze savunma sistemi, mühimmat ve ek topçu desteği gönderileceğini duyurması bekleniyor.

whatsapp-image-2022-06-27-at-12-56-04.jpeg

BEYAZ SARAY'I KORKUYAN UÇAKSAVAR SİSTEMİ DE VERİLECEK

AP'nin aktardığına göre konuya yakın kaynaklar savunma sisteminin Norveç tarafından üretilen ve Beyaz Saray ile Amerikan Kongre binasını koruyan uçak savar sistemi NASAMS olduğunu belirtiyor.

1-002.jpg

G-7 maliye bakanlarının geçen ay düzenlenen toplantısında Ukrayna'ya 19.8 milyar dolarlık bir mali yardım paketi gönderilmesini kabul edilmişti.

Salı günü sona erecek G7 Zirvesi'ne Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Japonya ve İtalya liderleri katılıyor. "Altyapı ve yatırım ortaklığı" ile "Dış ve güvenlik politikası" başlıklarının da ele alınacağı toplantılara Hindistan, Arjantin, Senegal, Endonezya ve Güney Afrika da davet edildi. Hindistan, Senegal ve Güney Afrika, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayan BM kararında çekimser oy kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN