ABD'den Türkiye'ye uyarı üstüne uyarı

ABD'den Türkiye'ye uyarı üstüne uyarı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında neredeyse 8 ay geride kalırken Batılı devletlerin Kremlin'e uyguladığı yaptırımlar karşısında Rus lider Putin doğal gaz kozunu kullanıyor. Savaşın başından bu yana arabuluculuk rolünü üstlenen Türkiye'ye ABD'den bir uyarı daha geldi. Rusya'ya yaptırım yapılması konusunda uyarıda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price "Rusya’ya gereken cevabın verilmesini istiyoruz ve bu hepimizin ortak çıkarı" dedi.

24 Şubat'tan bu yana süren Ukrayna-Rusya savaşında ilhak edilen bölgelerle birlikte girilen yeni safha giderek daha tehlikeli hale geliyor. Savaş bölgesinde tansiyonun yükselmesiyle ABD ve AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları da arttı. Ancak Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Batılı ülkeleri kızdırdı. Önce Haziranda STK’lara gönderilen ‘mektup’, sonra ABD hükümetinden ikinci bir heyetin önceki gün Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını yaptırımlar konusunda uyarması şimdi de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın yaptırım uyarısı.

Düzenlediği basın toplantısında, "ABD’den bir heyet üç günlüğüne Türkiye’deydi. Bu ziyaretler Rusya’ya yaptırım konusunda beklenen sonucu verdi mi?" sorusu yöneltilen Price soruyu şöyle cevapladı:

'RUSYA'YA GEREKLİ CEVABIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ'

"Hazine Bakanlığı’nda kıdemli bir yetkili olan Rosenberg’in önderliğindeki heyet Ankara ve İstanbul’da Türk yetkililerle temaslarda bulundu. Bu konuda daha fazla detay için Hazine Bakanlığı’na sormanız gerek. Türkiye Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını destekleyen önemli ve değerli bir NATO müttefiki olduğu için bu ziyaret gerçekleşti. Ve biz Türkiye’yi birçok farklı kanaldan ve çok sayıda toplantıda Rus varlıkları ve para transferi için güvenli bir liman olmaması konusunda uyardık. Bu konuda uyarmaya da devam edeceğiz. Bizim yaptırımımızın, bütün ülkeler tarafından yapılmasıyla Rusya’ya gereken cevabı vermesini istiyoruz ve bu hepimizin ortak çıkarı."

'YENİ BİR GELİŞME YOK'

Price, kendisine yöneltilen F-16’larla ilgili bir soruya ise, "Bu konuda yeni bir gelişme yok" şeklinde yanıt verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN