ABD’den Ukrayna’ya 1 milyar dolar ek askeri yardım

ABD’den Ukrayna’ya 1 milyar dolar ek askeri yardım

Biden yönetimi, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım daha yapacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık ek yardım yapacak. Ukrayna kuvvetleri için doğrudan Savunma Bakanlığı stoklarından roket, mühimmat ve diğer silahları içeren bu yardım, şimdiye kadarki en büyük askeri teslimatı olacak.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Biden yönetimi Ukrayna'ya 9 milyar dolarlık yardım yaptı. Savunma Politikaları Müsteşarı Colin Kahl, yeni silah sevkiyatını duyururken yaptığı konuşmada, “Bu çatışmanın her aşamasında, savaş alanındaki gelişen koşullara bağlı olarak Ukraynalılara ihtiyaç duydukları şeyi sağlamaya odaklandık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kahl açıklamasında Rusya'nın Ukrayna işgalinden bu yana 70 bin ila 80 bin arasında Rusun öldüğü veya yarandığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN