AB'den Google'a reklam soruşturması

AB'den Google'a reklam soruşturması

Avrupa Komisyonu, Google'a reklam uygulamaları hakkında 'haksız rekabet' soruşturması açtı.

KARAR DIŞ HABERLER

Avrupa Birliği Antitröst Düzenleyicileri, Google’a, bağlı olduğu çok şirketli yapı olan Alphabet’e dijital reklamcılıkta öncelik tanıyarak rakiplerini, reklamverenleri ve diğer çevrimiçi yayıncıları dezavantajlı duruma düşürüp düşürmediğini incelemek üzere soruşturma başlattı.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Resmi soruşturma, özellikle Google’ın üçüncü tarafların internet sitelerinin ve uygulamalarının reklam amacıyla kullanıcı verilerine erişimini kısıtlayarak ve bu verileri kendi kullanımı için saklayarak rekabeti bozup bozmadığını inceleyecektir” ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıl çevrimiçi reklamlarla dünyadaki diğer tüm şirketlerden daha fazla kazanan Google, 147 milyar dolar gelir elde etmişti. Google Arama, YouTube ve Gmail dahil ürünlerindeki reklamlar, satışların ve karların büyük bir kısmını oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN