AB'den Kosova'ya vize serbestisi

AB'den Kosova'ya vize serbestisi

Avrupa parlamentosu, Sivil Haklar, Hukuk ve İçişleri Konular Komitesi Kosova vatandaşları için, Avrupa Birliği ülkelerine vize serbestini onayladı.

LIBE (Sivil Haklar, Hukuk ve İçişleri Konular) Komitesi'nde yapılan oylamada, Kosova vatandaşlarına vize serbestisi, 10 ret ve iki çekinser oya karşılık, 30 oy ile kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu Kosova Raportörü Tanja Fajon, Kosovalılar'ın AB ülkelerine serbest hareket etmeyi hak ettiğini söyledi ve ekledi:

"Kosovalıların vize serbestisi kriterlerini karşılamak için ne kadar zorluk çektiğini ve ne kadar çalıştıklarını biliyorum. Kosova serbest dolaşım hakkına sahip olmayı hak ettiği için rapora tam destek vermek istiyorum."

Söz konusu oylama sonrasında, Avrupa Parlamentosu ve Liberalleşme ile ilgili kurumlararası anlaşma konseyi konuyla ilgili yetkilendirildi.

PRİŞTİNE/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN