ABD'li baba-oğul eski Nissan CEO'suna yardımdan hakim karşısında

ABD'li baba-oğul eski Nissan CEO'suna yardımdan hakim karşısında

Japonya'da eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçmasına yardım ettikleri şüphesiyle tutuklu bulunan ABD'li baba-oğul, çıkarıldıkları mahkemede suçlarını itiraf etti.

ABD'li eski özel kuvvetler operatörü Michael Taylor ile Peter Taylor, eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un ülkeden gizlice kaçmasına yardım ettikleri şüphesiyle Japonya'ya iade edildikten sonra çıkarıldıkları ilk mahkemede suçlarını kabul etti.

ÜÇ YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

Plastik terlikler, koyu renk pantolonlar ve kravatsız beyaz bir gömlek giyen ikili, hakimin iddialarının yalan olup olmadığı sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Baba-oğul, şu anda Lübnan'da yaşayan ve Japonya ile iade anlaşması olmayan Ghosn'a yardım etmekten suçlu bulunursa üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Savcılar konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı, ancak Japon medyası her iki zanlının da sorgulama sırasında yanlış yaptıklarını kabul ettiğini söyledi.

1.3 MİLYON DOLAR ALDIĞINI AÇIKLADI

Kamu yayıncısı NHK, Peter'ın yardımları için Ghosn'lardan 144 milyon yen (1.3 milyon $) aldığını açıkladı.

Taylor çifti, 'işkenceye maruz bırakılabilecekleri' tehlikesiyle Japonya'ya iade edilmeyi reddetmişlerdi.

Asahi Shimbun gazetesine göre ise, baba-oğul Ghosn tarafından ödenen paranın çoğunu özel jet kiralama masrafları da dahil olmak üzere kaçış hazırlıklarına harcadığını ve yardımları için kendilerine ödeme yapılmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN