ABD'li senatörler terör örgütü SDG'nin siyasi uzantısının eş başkanıyla görüştü

ABD'li senatörler terör örgütü SDG'nin siyasi uzantısının eş başkanıyla görüştü

ABD'li senatörler Lindsey Graham ve Chris Van Hollen omurgasını PKK'nın oluşturduğu SDG'nin siyasi uzantısı SDK'nın Eşbaşkanı İlham Ahmed'le görüştü.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım öngören karar tasarısına öncülük eden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve  Demokrat Senatör Chris Van Hollen, terör örgütü PKK/YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’nin siyasi uzantısı SDK’nın Eşbaşkanı İlham Ahmed ile ABD’nin başkenti Washington’da buluştu.

19-10/23/1.jpg

YAPTIRIM TALEBİ

Van Hollen, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Ahmed ile yaptıkları görüşme sonrasında Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerden endişeli olduklarını söyleyerek “Kongre, Suriye’de ılımlı sayıda asker bulundurma, hava desteği sağlama ve Türkiye’ye yaptırım uygulama konusunda birlik olmalıdır” dedi. Graham ise Türkiye ile Kürtler arasında uluslararası gözlemcilerin takibinde askerden arındırılmış bir bölge görmek istediğini söyledi. Ahmed geçen hafta da Paris ve Brüksel’de temaslarda bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN