ABD’li senatörlerden Kuzey Akımı-2 ültimatomu

ABD’li senatörlerden Kuzey Akımı-2 ültimatomu

ABD'de 12 Cumhuriyetçi senatör, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili yeni yaptırımlar getirilmesini talep etti.

ABD Senato Bankacılık Komitesi’nden Pat Toomey başkanlığındaki bir grup Cumhuriyetçi senatör, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili ültimatom verdi. Senatörler, tutumunu değiştirmemesi halinde iki Hazine Bakanlığı adayını engelleme tehdidinde bulunarak, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili yeni yaptırımlar getirilmesini talep etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’e yazdıkları mektupta senatörler projenin ‘ABD, müttefikleri ve partnerlerinin güvenlik çıkarlarına doğrudan zarar verdiğini’ ileri sürdü.

Mektubun arkasındaki isimler: Pat Toomey, Richard Shelby, Mike Crapo, Tim Scott, Mike Rounds, Thom Tillis, John Kennedy, Bill Hagerty, Cynthia Lummis, Jerry Moran, Kevin Cramer ve Steve Daines.

Senatörler ayrıca projenin tamamlanmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimri Putin’in Avrupa üzerindeki ‘kötücül etkisini’ artıracağını ve Ukrayna’nın halihazırda hassas olan güvenliğini istikrarsızlaştıracağını iddia etti.

Mektupta, “Sizi Kuzey Akım-2 ile ilgili izlenen yolu değiştirmeye ve Kongre’nin Avrupalı müttefikleri ve partnerleri için Rusya’nın kötü amaçlı saldırganlığına karşı uzun zamandır yürüttüğü savunmaya katılmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Hazine Bakanlığı yetkililerinden bir açıklama henüz gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN