ABD'li üst düzey yetkili: Trump yönetimi Türkiye'ye yaptırıma karşı

ABD'li üst düzey yetkili: Trump yönetimi Türkiye'ye yaptırıma karşı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Beyaz Saray yönetiminin Temsilciler Meclisi'nin Türkiye karşıtı kararlarını benimsemediğini ve Trump'ın yaptırımlara karşı olduğunu duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi'nde geçtiğimiz hafta çıkarılan "Ermeni soykırımı" iddialarını içeren ve Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarasıyla ilgili ABD'li üst düzey bir dışişleri yetkilisi konuştu.

Büyük çoğunlukla geçen tasarılar sonrasında iki ülke arasında ciddi bir gerilim yaşanırken, Bloomberg'den Nick Wadhams'a konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey yetkili, Trump yönetiminin yaptırımlara karşı olduğunu açıkladı.

Trump yönetiminin olası bir yaptırımın, ABD’nin Türkiye ile bağlarını koparacağını ve ABD’yi Türkiye’nin hamleleri konusunda seçeneksiz bırakacağını söyeyen yetkili, “Bu iki adım önemli bir NATO müttefikiyle ilişkilerin kopmasına sebep olur” dedi.

Yetkili ABD Başkanı Donald Trump’ın tasarıyı veto edip etmeyeceğine dair soruyu ise yanıtlamaktan kaçındı.

“CEZALANDIRICI BİR HAMLE GİBİ GÖRÜNÜYOR”

İsmi açıklanmayan yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barış Pınarı Harekatı'na karşı oylanan tasarıyla birlikte, 'Ermeni soykırımı' iddialarına yönelik Türkiye’yi kınayan tasarının geçmesi talihsiz bir zamanlamanın sonucu. Hakkaniyetli bir karar olmaktan ziyade cezalandırıcı bir hamleymiş gibi görünüyor” 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN