ABD'nin 'Rus gemisi, gemimize tehlikeli mesafede yaklaştı' iddiasına Rusya'dan cevap

ABD'nin 'Rus gemisi, gemimize tehlikeli mesafede yaklaştı' iddiasına Rusya'dan cevap

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Donanması'ndan yapılan 'Bir Rus savaş gemisinin Umman Denizi'nde seyir halindeki bir Amerikan savaş gemisine agresif bir şekilde yakınlaştı' açıklaması üzerine açıklama yaptı.

ABD 5. Filosu, dün Umman Denizi’nde Rus savaş gemisinin ABD gemisine tehlikeli mesafeye yaklaştığını iddia etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu iddianın asılsız olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “9 Ocak 2020 tarihinde, Rus savaş gemisi ile aynı rotada ilerlerken solunda bulunan ABD destroyeri, Rus geminin yolunu kesmeye yönelik manevra gerçekleştirerek denizde kazaları önlemeye yönelik uluslararası kuralları kaba bir şekilde ihlal etmiştir” ifadelerine yer verildi.

ABD destroyerindeki kameraların ihlali kaydettiği belirtilen açıklamada, "Rus savaş gemisinin mürettebatı profesyonelce hareket ederek kuralları ihlal eden gemi ile kazayı önleyen manevrayı gerçekleştirdi" denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, bir Rus savaş gemisinin Umman Denizi'nde seyir halindeki bir Amerikan savaş gemisine 'agresif bir şekilde yakınlaştığını' duyurmuş, Rus gemisinin gelen uyarıları dikkate almadığı da belirtilmişti.

Amerikalı Askeri Sözcü Josh Frey, donanmaya ait USS Farragut destroyerinin Umman Denizi'ndeki rutin faaliyetine devam ettiği sırada Rus savaş gemisinin hızlı bir şekilde 180 fit (54 metre) kadar yaklaştığını ve kendisine gönderilen uyarıları da gözardı ettiğini aktarmıştı.

ABD ile Rus savaş gemileri son olarak 7 ay önce Pasifik'te çarpışmanın eşiğinden dönmüştü. Amerikan gemisinin çarpışmayı önlemek için acil manevra yapmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN