Afganistan'da 2018 yılında 17 gazeteci katledildi

Afganistan'da 2018 yılında 17 gazeteci katledildi

Afganistan Gazetecileri Koruma Komitesi, geçen yıl Afgan topraklarında 17 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. Komite Başkanı Nacibullah Şarifi, Afganistan'ın gazeteciler için en tehlikeli ülke olduğunu ifade etti.

Afganistan Gazetecileri Koruma Komitesi, geçen yıl gazetecilere yönelik 121 şiddet olayında 17 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.

Komite Başkanı Nacibullah Şarifi, 2018 yılı çalışma raporunu başkent Kabil'de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Geçen yıl gazetecilere yönelik 121 şiddet olayının yaşandığını, bu olaylar arasında ölüm, yaralama, tehdit ve hapsin başı çektiğini söyleyen Şarifi, Afganistan'ın gazeteciler için en tehlikeli ülke olduğunu ifade etti.

34 YAYIN ORGANI KAPATILDI

Geçen yıl 17 gazetecinin öldürüldüğünü ve şiddet olaylarının yaklaşık yarısının terör örgütleri tarafından işlendiğini dile getiren Şarifi, ülkedeki gazetecilerin bilgiye erişim konusunda yaşadığı zorlukların da ayrı bir sorun olduğunu dile getirdi.

Nacibullah Şarifi, Afganistan'da geçen yıl çeşitli nedenlerle 34 yayın organının kapandığını sözlerine ekledi.

KABİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN