Afganistan'da çığ faciası! 6 kişi can verdi

Afganistan'da çığ faciası! 6 kişi can verdi

Afganistan'ın Herat vilayetinde bu kez çığ düşmesi sonucu facia yaşandı. Herat'ın İncil ilçesinde bir eve çığ düşmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, diğer ilçelerde çalışma başlatıldığını açıkladı.

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde çığ düşmesi sonucu 6 kişi öldü.

Herat Valiliği sözcüsü Ceylani Farhad, basına yaptığı açıklamada, Herat genelinde günlerdir kar yağışının etkili olduğunu ve birkaç ilçeye ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Herat'ın İncil ilçesinde bir eve çığ düşmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Farhad, benzeri olayların yaşanmaması için diğer ilçelerde çalışma başlatıldığını dile getirdi. 

Afganistan Afetlerle Mücadele Devlet Bakanlığı, 13 vilayette kar yağışının devam ettiğini açıkladı.

BİRÇOK CADDE TRAFİĞİ KAPATILDI

Afganistan Afetlerle Mücadele Devlet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyini başkente bağlayan tek geçit yolu olan Salang Tüneli'nin de aşırı kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

Ayrıca Kandahar-Kabil, Bamyan-Kabil ve Gur-Kabil kara yollarının da kar nedeniyle kapandığı belirtildi. 

Diğer yandan Uluslararası Kabil Havalimanın'da da kar yağışı nedeniyle uçuşlarda aksamalar yaşandığı vurgulandı. 

Ülkenin bazı bölgelerinde kar kalınlığının bir metreyi bulduğu aktarıldı.

KABİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN