Afganistan'da donarak ölenlerin sayısı artıyor

Afganistan'da donarak ölenlerin sayısı artıyor

Son yıllarının en soğuk kışını yaşayan Afganistan'da can kaybı artıyor. Yetkililerden alınan son bilgilere göre ülke genelinde en az 170 kişi donarak hayatını kaybetti.

Afganistan son yılların en soğuk kışını yaşıyor. Hava sıcaklığı başkent Kabil'de geceleri sıfırın altında 10, kimi bölgelerde de sıfırın altında 30 derecelere düştü. Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Şafiullah Rahimi, açıklamalarda bulundu.

EN AZ 170 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Rahimi, ülke genelinde en az 170 kişinin donarak yaşamını yitirdiğini aktarırken, en çok kaybın Gor, Badahşan, Bamyan, Paktika ve Paktiya vilayetlerinde olduğunu aktardı.

Özellikle Hindikuş dağları üzerindeki Badahşan ile Bamyan ve Gor vilayetlerinde erişimin bulunmadığı çok sayıda köyün olduğunu aktaran Rahimi, "Bugünlerde uluslararası yardım yüzde yüz önem taşıyor çünkü yardımlarımız yeterli değil ve malzeme kıtlığımız bulunuyor. Muhtaç kişilere yardım yapılamazsa durum kontrol altına alınamaz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN