Afrika'da görülmemiş olay: Babun, aslan yavrusunu sahiplendi

Afrika'da görülmemiş olay: Babun, aslan yavrusunu sahiplendi

Bir babun, kaçırdığı aslan yavrusunu sahiplendi. Yavru aslanın kürklerindeki parazitleri ayıklayan babun, gittiği her yere yavruyu yanında götürdü.

Güney Afrika Kruger Ulusal Parkı'nda eşine az rastlanır bir olay yaşanıyor. Bir babun, küçük bir aslan yavrusunu kaçırdı. Olaya şahit olan park yetkilileri, ilk olarak babunun yavru aslanı yiyeceğini düşündüklerini, ancak sonrasında yaşananlar sonucunda gördükleri karşısında hayretler içerisinde kaldıklarını açıkladılar. Babunun aslanı kendi yavrusu gibi sahiplendiğini ifade eden yetkililer, "Babun, aslan yavrusunu aynı kendi yavrusuymuş gibi sahiplendi. Aslan yavrusunun kürkündeki pireleri temizleyen babun, yavruyu kendisinden almak isteyenlere ise saldırgan bir tutum izledi." ifadelerini kullandı.

Kurt Safari Company' isimli şirketin yetkilileri yavru aslanı kaçıran babunu dişi zannettiklerini, ancak sonrasında erkek olduğunu anladıklarını belirtirken, 9 saat sonra yeniden olayın gerçekleştiği bölgeye gittiklerinde ne babunu ne de aslan yavrusunu göremediklerini ifade ettiler.  

20-02/05/babun.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN