Afrika'nın ateş çemberinde savaş fitili

Afrika'nın ateş çemberinde savaş fitili

Afrika'nın en netameli iki ülkesi Ruanda ile Kondo Demokratik Cumhuriyeti arasında gerginliğe sebep olacak bir bombardıman yaşandı. Ruanda'ya göre Kongo'dan yapılan bombardıman sonucu siviller yaralandı.

Ruanda Savunma Kuvvetlerinden (RDF) yapılan açıklamada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri (FARDC) tarafından ülkenin kuzeyinde yapılan bombardıman sonucu sivillerin yaralandığı ve yerleşim yerlerinin zarar gördüğü bildirildi.

RDF sözcüsü Albay Ronald Rwivanga, “Yaralılar tedavi görüyor ve yetkililer hasarın boyutunu değerlendiriyor” dedi.

SİVİLLER ETKİLENDİ

RDF’den yapılan açıklamada, saldırıdan Musanze bölgesindeki sivillerin etkilendiği belirtildi.

Ruanda ordusu, büyük göller bölgesindeki 12 ülkenin oluşturduğu Genişletilmiş Ortak Doğrulama Mekanizması'ndan (EJVM) bombardımanla ilgili acil soruşturma yürütmesini istedi.

İSYANCILARLA ÇATIŞMALAR PATLAK VERMİŞTİ

22 Mayıs'ta KDC ile M23 isyancıları arasında çatışmalar patlak vermişti. Çatışmaların Ruanda ile KDC sınırına sıçradığı ve bombardımanın buna yönelik olduğu tahmin ediliyor.

KDC yönetiminden henüz açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN