Afrin'de 3 gün içinde ikinci saldırı: Bomba yüklü araç patladı

Afrin'de 3 gün içinde ikinci saldırı: Bomba yüklü araç patladı

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla kontrol altına aldığı Suriye'nin Afrin bölgesinden 3 gün içinde 2. kez bombalı saldırı haberi geldi.

Sky News Arapça kanalı, Afrin kent merkezinde patlama meydana geldiği, ölü ve yaralılar olduğu haberini geçti.

Patlayıcı yüklü bir aracın infilak ettiğini söyleyen görgü tanıkları, Ahrar Şarkiyya Üssü önünde gerçekleşen patlama sonucu TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 3 mensubunun öldüğü iddiasını aktardı.

Son bombalı saldırı, Zeytin Dalı Harekatı'nın 1. yıldönümünün akabinde geldi.

3 GÜN ÖNCE ÇİFTE PATLAMA

20 Ocak'ta da Afrin kentinde çifte patlama meydana gelmiş, haberlere göre 10 kişi ölürken 18 kişi yaralanmıştı. ÖSO'nun 3. patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirdiği kaydedilmişti.

Ankara'nın YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) tamamen çekilmesi için ABD ile müzakere yürüttüğü Menbiç de bombalı saldırıların hedefi haline gelirken son dönemde bombalı saldırılarla hem ABD askerleri hem de DSG üyeleri öldürüldü.

Bu bölgelerde bombalı saldırı dalgası, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den tamamen çekilme açıklaması sonrası başladı.

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde, ABD'nin çekileceği bölgeleri Türkiye'ye bırakması ya da Türkiye'nin kontrolünde Suriye sınırında 'güvenli bölge' oluşturulması pazarlıkları yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN