Afrin'de 'Kürtçe dersler müfredattan çıkarıldı' iddiası

Afrin'de 'Kürtçe dersler müfredattan çıkarıldı' iddiası

Özgür Suriye Ordusu'nun 2018'den bu yana kotrolünü ele geçirdiği Afrin'de Kürtçe derslerin müfredattan çıkarıldığı iddia edildi.

Suriye'nin nüfusunun büyük çoğunluğunun Kürt olduğu Afrin şehrinde yönetimde olan 'Geçici Hükümet'in Kürtçe dersleri müfredattan çıkarttığı iddia edildi.

Bir okul müdürü tarafından Rudaw'a gönderilen ses kaydında, eğitim programlarında Kürtçe'nin artık bulunmadığı belirtildi. Okul müdürü, Kürtçe derslerin yeni eğitim programında seçmeli olacağını söyledi.

15 yıldır öğretmenlik yapan Ednan Murad ise yaşanan durumu, “Eskiden haftada iki saat Kürtçe dersi vardı ama şimdi müfredattan kaldırıldı. Elbette bunun sorumluluğu Türk hükümetine, ikinci olarak da Suriye muhalefetinin geçici hükümetine düşüyor. Kimse korkudan seçmeli ders haline getirilen Kürtçe’yi tercih edemiyor ” şeklinde değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN