Afrin'deki PYD/PKK sığınaklarında Kızılhaç yardımı bulundu

Afrin'deki PYD/PKK sığınaklarında Kızılhaç yardımı bulundu

TSK ve ÖSO'nun Afrin'de teröristlerden arındırdığı bir sığınakta, Suriye Kızılayı ve Uluslarası Kızılhaç yardımına rastlandı. Cenevre'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Iolanda Jaquemet "Savaşçılara kesinlikle yardım yapmıyoruz. Suriye Kızılayı üzerinden yardımları sivillere ulaştırıyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür  Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Afrin'de PYD/PKK'lılara ait sığınaklarda yaptığı aramalarda, Beşşar Esed rejimine bağlı Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç  örgütünün yardım kolileri ortaya çıktı. 

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütüne karşı devam  eden faaliyetlerinde, örgütten arındırılan Salkanlı mevkinde teröristlere ait  sığınakları aradı.

YARDIM KOLİLERİ BULUNDU

Aramalarda, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin yer aldığı koliler  bulundu.

Kolilerin içinden Esed rejimine bağlı Suriye Kızılayı ile Uluslararası  Kızılhaç örgütünün logolarının bir arada kullanıldığı ortak broşürler çıktı.

18-02/14/5a84557761361f13ec10bc1d.jpg

Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç örgütünü tanıtan genel  bilgilerin yer aldığı broşürlerde, yardımların sivillere yönelik yapıldığı  şeklinde ifadeler görülüyor.

Broşürlerde, silahlı gruplardan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına engel çıkarmamaları istendiğine ilişkin bilgiler yer alıyor.

Esed rejiminin, Afrin'de yuvalanan örgüte iç savaşın başından bu yana  lojistik yardımı sağladığı biliniyor.    

Rejim, Afrin'e Halep ili üzerinden açılan koridoru sayesinde ilçeye  farklı bölgelerden teröristlerin geçmesine yardımcı oluyor.

KIZILHAÇ'IN SAVUNMA VE İTİRAFI

AA'nın, "Afrin'deki teröristlerin sığınaklarına Kızılhaç yardımları  nasıl girdi?" sorusunu yanıtlayan Cenevre'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi  (ICRC) Sözcüsü Iolanda Jaquemet, geçen yıl Afrin'e 5 farklı insani yardım konvoyu  gönderdiklerini kabul etti.

(PYD/PKK işgalindeki) Tel Rıfat ve Afrin yakınlarındaki kamplarında bulunan yerinden edilmiş 10 bin aileden yaklaşık 50 bin kişiye yardım malzemeleri  sevk ettiklerini belirten Jaquemet, bölgeye en son konvoyun iki ay önce  ulaştığını kaydetti.

Jaquemet, "ICRC bağımsız ve tarafsız bir kuruluş. Kesinlikle  savaşçılara insani yardımda bulunmadık. İnsani yardım kolilerini Suriye  Kızılayı'na teslim ediyoruz, dağıtımını onlar yapıyor." diye konuştu.

Jaquemet, bundan sonraki yardımların bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaşıp  ulaşmadığını takip edeceklerini söyledi.

KİLİS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN