Akdeniz'e düşen F-35'in görüntüleri ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta Akdeniz'e düşen 120 milyon sterlin değerindeki İngiliz F-35 jetinin kaza anına ait görüntüler ortaya çıktı. Kazaya sebep olan hatanın ise uçağın uçuşa geçmeden önce sökülmesi gereken yağmur kılıfının uçakta takılı kaldığı iddiası güçlü olasılık olarak dillendiriliyor.

İngiliz ordusuna ait bir F-35 savaş uçağı uçak gemisinden kalktıktan kısa bir süre sonra denize düştü. Kaza anına ait görüntüler ise olaydan bir hafta sonra ortaya çıktı. Görüntülerde uçak gemisinden kalkış yapan jetin havalanamadan suya düştüğü görülüyor.

İNGİLTERE ABD'DEN YARDIM İSTEDİ

İngiltere, uçağın enkazını çıkarmak ve F-35'le ilgili gizli sırların Rusya'nın eline geçmemesi için kazanın olduğu bölgede nöbet tutuyor.

İsmi açıklanmayan bir İngiliz Hava Kuvvetleri yetkilisi, "Rusların bir F-35'e sahip olmayı çok isteyeceklerinden eminim. Bunu yapmanın uygulanabilirliği, lojistik açıdan bizimkiyle aynı olacaktır. Enkazı kurtarmaya çalışmaları gerçekçi olmaz ve ayrıca böyle bir hareket diplomatik bir soruna da yol açar." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN