Aliyev Ermenistan'a 'barış anlaşması' çağrısını yineledi

Aliyev Ermenistan'a 'barış anlaşması' çağrısını yineledi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ konusunda hezimete uğrattığı Ermenistan’a karşılıklı olarak iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygıya dayanan ve ulusal sınırların belirleneceği bir barış anlaşması imzalanması teklifini yineledi.

Azerbaycan devlet televizyonunda açıklamada bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a bir kez daha 'barış anlaşması' çağrısında bulundu.

Aliyev, “Ermenistan’a bir nota, taslak barış anlaşması gönderdik. Daha önce birçok kez ‘Hazırız, görüşmeleri başlatalım’ dedim. Savaş bitti mi? Bitti. Ermenistan barış istiyor musun? Cevabı ‘Evet’ gibi görünüyor. O zaman ne diye barış anlaşması imzalamak istemezsiniz?” dedi.

Aliyev ayrıca, “Toprak bütünlüğümüzü tanıyın, barış anlaşmasını imzalayın ve sınırların belirlenmesi konusunu çözüme kavuşturun. Bu anlamda gündemimiz AB, Türkiye ve Rusya gündemiyle uyumlu halde” ifadelerini kullandı.

Aliyev, Dağlık Karabağ’daki yeni bir askeri kriz riskinin en aza indirilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN