Aliyev ve Paşinyan Brüksel'de bir araya gelecek

Aliyev ve Paşinyan Brüksel'de bir araya gelecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'le olan üçlü toplantısının 22 Mayıs'ta yapılacağı öğrenildi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile önce ayrı olarak görüşeceğini, daha sonra üçlü toplantıda bir araya geleceklerini açıkladı.

Üçlünün Brüksel'de ilk toplantısı 14 Aralık 2021, ikinci toplantısı 7 Nisan'da aynı formatta yapılmıştı.

Michel görüşmeden sonra "barış anlaşması hazırlamak amacıyla somut bir süreç" başlatmaya karar verdiklerini belirtmişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, önceki günkü açıklamasında Ermenistan ve Azerbaycan'ın anlaşmaya varmaktan henüz çok uzak olduğunu ancak AB'nin bu yöndeki çabalarını sürdürdüğünü söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN