Alman medyası anlaşmayı böyle gördü: Kazanan Erdoğan

Alman medyası anlaşmayı böyle gördü: Kazanan Erdoğan

Türkiye'nin, ABD ile yaptığı anlaşma Alman medyasında genel hatları ile olumlu karşılanırken, yapılan yorumlarda bu anlaşmasının sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısı olarak nitelendirilmesi dikkat çekti.

MİKDAT KARAALİOĞLU/ALMANYA

Alman medyası Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmayı genel olarak olumlu bir üslupla okuyucularınA duyurdu. Frankfurter Allgemeine Zeitung'un ünlü Türkiye uzman Reiner Herrman 'Erdoğan için bir başarı' başlığı ile yazdığı değerlendirmede "Recep Tayyip Erdoğan en azından kağıt üzerinde de olsa bir yıldır Washington’dan talep ettiği şeyleri aldı" ifadelerini kullandı.

Ankara ve Washington'un üzerinde ittifak ettiği 13 maddenin hepsinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iddia eden Hermann "Ancak Erdoğan kendisi adına Amerika yönetiminden ateşkes karşılığında talep ettiği her şeyi aldığını iddia edebilir" görüşünü dile getirdi.

ABD'nin Suriye'den çıkmasıyla birlikte Rusya'nın etkisinin arttığına dikkat çeken Hermann, Türkiye'nin Rusya'ya rağmen kendi planlarını uygulamasının mümkün olmadığını yazdı. Hermann, Erdoğan'nın Pence ile görüşmeleri sürdürdüğü esnada Beştepe'de başka bir heyetin de Ruslarla Suriye'nin geleceği hakkında görüşmeler sürdürdüğünü dile getirdi.

"KAZANAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN..."

Alternatif sol gazete Tageszeitung'da (TAZ) çıkan yorumda da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "İstediğimiz aldık" sözlerine yer verilerek, Türkiye'nin kazanan taraf olduğuna vurgu yapıldı. Değerlendirmede, Mike Pence başkanlığındaki ABD heyeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşme öncesinde kimsenin bir ateşkes sonucu çıkacağı beklentisi içinde olmadığını ancak saatler süren görüşmeler sonucunda bir ateşkes anlaşmasının sağlandığını yazdı.

Neue Osnabrücker Zeitung'da Frankf Reinker imzası ile yazılan yorumda ise 'Ateşkes: Erdoğan'ın başarısı' başlığı kullanıldı. Yazıda anlaşmanın maddeleri ayrıntılı olarak anlatıldıktan sonra "ABD Başkan Yardımcısı beklenmedik şekilde zor bir misyonu gerçekleştirdi. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan" ifadesi yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN