Almanya 7 terör saldırısını engelledi

Almanya 7 terör saldırısını engelledi

Almanya’da 2016 yılında gerçekleştirilen son terör saldırısından sonra alınan tedbirlerle 7 saldırı daha gerçekleşmeden engellendi.

KARAR/ALMANYA

Almanya 19 Aralık 2016 tarihinde Berlin’de çaldığı  bir tırla kalabalığın arasına girerek 12 kişiyi öldürün Anis Amri’den sonra yoğunlaştırdığı tedbirlerle 7 terör saldırısını önledi.

Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada Berlin’deki saldırıdan sonra 7 terör saldırısını daha engellediklerin ve bugün Anis Amri“nin yaptığı türde bir eyleminin gerçekleşmesinin artık mümkün olmadığını söyledi.

Münch, Amri saldırısının olduğu dönemde güvenlik sisteminde üç önemli zayıf noktanın olduğunu belirterek,“Amri gibi zanlılara karşı sürdürülen yabancılar hukuku ile ilgili soruşturmalar ısrarlı bir şekilde hedefe varacak şekilde yapılmadı“ derken ikinci hatanın ise Amri hakkında farklı eyaletlerde yapılan cezai takibatın birlikte yapılmaması olduğunu söyledi.

Münch bugün telafi edilen üçüncü hatanın ise takibatların artık sadece olayın tehlikesine göre değil, şahsın sunduğu tehlikeye göre de yapılması olduğunu sözlerine ekledi. Münch radikal dinci tevhitçilerin sayısının Almanya’da 2013 yılından beri beş kat arttığını belirterek bugün bu sayının 680 olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN