Almanya ayakta: Başbakan Scholz gizli devlet belgelerini çöpe atmış

Almanya ayakta: Başbakan Scholz gizli devlet belgelerini çöpe atmış

Alman medyası, Almanya Başbakanı Scholz’un ve eşi Britta Ernst'ün gizli belgeleri çöpe atmayı alışkanlık haline getirdiğini, hatta çöpe atılan gizli belgelerin birinde G7 liderlerinin eşlerine ilişkin özel bilgilerin yer aldığını yazdı. Olay, Alman kamuoyunun tepkisine sebep oldu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un çöpleri arasında gizli belgeler bulunması ülkede şok etkisi yarattı. Komşuları Scholz'un evinin yakınındaki çöpler arasında devlete ait bazı gizli belgeler buldu. Ayrıca başbakanın eşi Britta Ernst'ün gizli belgeleri çöpe atmayı alışkanlık haline getirdiği ve aynı zamanda kağıt atıklarla evsel atıkları karıştırarak geri dönüşüm kurallarını ihlal ettiği bildirildi. Scholz ve eşi Ernst'in Potsdam kentinde kaldıkları evde, aralarında G7 zirvesi notlarının da olduğu belgeleri çöpe attığı belirtildi.

ÇÖPTE 'GİZLİ BİLGİ'

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, çöpte bulunan belgeler arasında e-postalar ve konuşma taslakların yanı sıra G7 liderlerinin eşlerine ilişkin kısa profil bilgileri de yer alıyor. Bir belgede Dışişleri Bakanlığı'nın "gizli bilgi" notu dikkat çekiyor.

2-005.jpgBritta Ernst, Olaf Scholz

'KOMŞUSU BULABİLİYORSA AJAN DA BULUR'

Der Spiegel, bu tür belgelerin çöp kutusuna atılamayacağına ve katı kurallar bulunduğuna dikkat çekti. Haberde, “Sayın Şansölye atık yönetimi konusunda pek başarılı değil. Komşular bulabiliyorsa ajanlar da bulabilir” yorumu dikkat çekti.

Olay, kısa süre içinde Almanya'da ciddi bir kamuoyu tepkisine neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN