Almanya kalifiye eleman peşinde

Almanya kalifiye eleman peşinde

Almanya, ekonomide ihtiyaç duyulan kalifiye eleman açığını kapatmak için AB dışı ülkelerden uzmanların, ülkeye gelişini kolaylaştıran bir yasa çıkaracak.

KARAR/ALMANYA

Almanya, ülkede gittikçe artan uzman eleman açığını kapatmak için gelecek yılın mart ayında yeni bir uzman iş gücü göçü yasası çıkartacak. Yasayla AB dışındaki uzman elemanların daha kolay şekilde Almanya'ya gelmesi sağlanacak.

Hükümet, uzman açığını kapatmak için 3 yönteme başvuracak. Bunlardan birincisi ülke içinde uzmanlık eğitim ve teşviklerinin arttırılması, ikincisi AB ülkelerinden kalifiye eleman getirilmesi ve son olarak da AB dışı ülkelerden uzman getirilmesi. Ancak AB ülkelerinin de uzman elemanlara ihtiyacı olduğu için Almanya'nın kalifiye eleman açığının Avrupa'dan kapatması mümkün gözükmüyor.

Almanya'nın en çok ihtiyaç duyduğu meslekler elektro teknik, metal işleme, aşçı, yaşlı bakıcısı, bilgisayar mühendisleri ve yazılımcılar. Uzmanlar Alman ekonomisi için kısa ve orta vadedeki en büyük riskin kalifiye eleman açığından kaynaklandığını belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN