Almanya'da cami ve cemevlerine 7 milyon euroluk destek

Almanya'da cami ve cemevlerine 7 milyon euroluk destek

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, gelecek 3 yıl için uyum çalışmalarında bulunan cami ve cemevlerine 7 milyon euro bütçe ayıracaklarını söyledi. 'Uyum için Camiler' adlı projeyi tanıtan Bakan Seehofer "Ben bu projeyle toplumun bütünlüğüne önemli katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.

Başkent Berlin'de İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda ''Uyum için Camiler' adlı projeyi tanıtan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer hükümet olarak uyum konusunda çalışmalar yapan cami ve cemevlerine 7 milyon euroluk bütçe ayrıldığını belirtti.

Seehofer toplumun beraberliği ve bütünlüğü için Müslümanlarla diyaloğun önemine dikkati çekerek, ''Ben bu projeyle toplumun bütünlüğüne önemli katkıda bulunacağımıza inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Projeyle İslami cemiyetlerin sivil toplum olarak yerel çevreyle ağının ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve fahri çalışmaların profesyonelleştirmesi amaçlanıyor.

Göç ve Mülteciler Dairesi tarafından koordine edilecek projede hangi cami ve cemevlerinin söz konusu bütçeden destek alacakları Ortak Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Alman Çocuk ve Gençlik Vakfı, Goethe Enstitüsü ve Otto Benecke Vakfı tarafından belirlenecek.

BERLİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN